Anul şcolar 1998-1999

S-au pregătit pentru cea mai nobilă meserie, cea de dascăl, au fost luminați, deștepți, plini de viață și în prezent lucrează în școli, luminează tinerele vlăstare. Sunt învățătoare, educatoare, sau profesori de limba română, ucraineană, engleză sau psihologie.

S-au organizat activități comemorative pentru sărbătorirea geniului poeziei ucrainene Taras Șevcenko la nivel de școală și municipiu. De asemenea un grup de elevi și patru profesori au participat la inaugurarea monumentului Taras Șevcenko, realizat de un sculptor renumit, redeschis la București, prof. organizator-dirijor Popovici Teodor.

Toamna anului 1998. Corul liceului la inaugurarea monumentului Taras Șevcenko în BucureștiMai 1999. Expoziția de material didactic în cadrul Zillelor Școlii

În februarie 1999 s-a inaugurat primul cabinet de informatică—donație din Universitatea Națională «Politehnică din Lviv». La inaugurare au fost prezenți Ministrul de externe din Ucraina, d-l Boris Tarasiuc si Ministrul Secretar de stat, d-l Mihai Răzvan Ungureanu.

În acest an școlar elevul Semeniuc Marius s-a calificat la Olimpiada națională de limba rusă, ocupând locul I.

Elevele Bilaniuc Mariana, clasa a IX-a și Corsiuc Oana clasa a X-a au participat la Olimpiada de pedagogie și psihologie, faza națională, profesor însoțitor Popovici Ana.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, corul liceului a organizat un concert, sub conducerea prof. dirijor Popovici Teodor. În program au evoluat alături de elevii liceului, un grup de colindători dintr-o comună românească din Ucraina, Apșa de Mijloc și cvartetul coral “Voces” al profesorilor din Sighetu-Marmației.

Corul liceului s-a deplasat cu programe artistice în localitățile de unde provin elevii noștri: Remeți, Rona de Sus, Repedea, Ruscova, Crasna-Vișeului.

 

În mai 1999 în cadrul “Zilelor școlii” s-a organizat sesiunea de referate și comunicări științifice ale elevilor, expoziție de materiale didactice. Printre invitați—consilierul Ambasadei Ucrainei la București d-l Vasile Fedurția.

Apariția primului număr al revistei școlii  “Dzvin”.

Mai 1999. Serbare organizată de învățătoarea Valentina CulacAugust 1998 Prima Tabara internaționala la Lviv. Elevii liceului reprezintă diaspora ucraineana din Romania

 

Absolvenţi

ХІІІ-А – învăţători-educatoare — 24 elevi

– diriginte: prof. Hreniuc Marta

Sef promoție  –

Semeniuc Marius, media 9.42.